Forbes közzétette annak az ötven orosz üzletembernek a listáját, akik a legnagyobb osztalékban részesültek cégeik tavalyi eredménye után.

A listavezető a második legnagyobb orosz olajtársaság, a Lukoil fő részvényese, Vagit Alekperov lett 155,7 milliárd rubellel (1 rubel 3,87 forint).

  • A lista második helyezettje a bányászati és kohászati Norilsk Nickel elnöke és társtulajdonosa, Vlagyimir Potanyin lett, akinek osztalékbevétele a kiadvány szerint 149 milliárd rubel volt.
  • A harmadik helyen az XTX Markets alapító Alekszander Gerko állt, a kereskedelmi társaság alapítójának osztalékbevétele 141 milliárd rubel körül alakult.
  • A negyedik helyen a Novatek földgáztermelő,
  • illetve az ötödiken a gázfeldolgozó és petrolkémiai Szibur társtulajdonosai, Leonyid Mihelson és Gennagyij Timcsenko álltak 104,1 milliárd rubel és 82,9 milliárd rubel osztalékbevétellel.

A Forbes megjegyezte, hogy sok nagyvállalat nem fizetett osztalékot 2022-re, így az előző évi listán szerepeltek közül többen kikerültek, miközben 23 új résztvevő bekerült.

Bukás az orosz McDonald's, nem váltotta be az álmokat

A McDonald's helyén létrejött orosz gyorsétterem működtetője jelentős veszteséggel zárta a tavalyi évet. Főleg ugyanazokat a termékeket adták új marketing alatt, viszont a Vkuszno – i Tocska, ami magyarul annyit tesz, hogy „finom és pont”, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Bővebben >>>