Elhalasztják a szombati Granada-Valencia mérkőzést a La Ligában a valenciai tűzvész miatt. Emellett a város másodosztályú együttese, az UD Levante sem lép pályára a hétvégén az FC Andorra ellen. A spanyol labdarúgó liga közlése szerint a hétvége összes mérkőzését gyászszünettel kezdik majd, a tűzvész áldozataira emlékezve.

Mint ismert, csütörtök este – egyelőre ismeretlen okokból – tűz ütött ki egy 138 lakásos komplexumban, mely során legalább 4-en az életüket vesztették, 15-en pedig eltűntek. A tragédia bekövetkezéséhez az erős szél, a tűzfalak hiánya, valamint a homlokzaton használt gyúlékony poliuretán műanyag is hozzájárult.

Rubén Baraja, a Valencia vezetőedzője azt mondta: ez egy nagyon nehéz pillanat a város életében. Mint mondta, ezen a napon háttérbe szorul a futball. 

Vannak dolgok az életben, amelyek sokkal fontosabbak. Köszönetünket fejezzük ki azoknak, akik segítettek, hogy ne történjen nagyobb katasztrófa

– idézte az MTI.

A tragédia miatt Valenciában háromnapos hivatalos gyászt rendeltek el és Pedro Sánchez miniszterelnök is együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóival.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport