Legalább 4-en meghaltak egy csütörtök esti valenciai tűzesetben, 15 embert pedig eltűntnek nyilvánítottak – közölték pénteken a spanyol hatóságok. A város egyik jó módú negyedében található, két toronyból álló épület lobbant lángra, amiben 138 lakás volt – írja a Reuters.

Az esetről készült felvételeken jól látszik, hogy a járdára hullottak a társasház romjai. A szemtanúk beszámolója alapján a 4. emeleten keletkező tűz a szélnek köszönhetően viszonylag gyorsan átterjedt az egész házra.

A szakértők szerint az erős szél mellett a tűzfalak hiánya és a homlokzaton használt, gyúlékony poliuretán műanyag is hozzájárult a tragédia bekövetéhez.

Maria Jose Catala, Valencia polgármestere elmondta, hogy egyelőre vizsgálják az épület összeomlásának veszélyét és a tűzoltók csak ezt követően fognak behatolni. A polgármester megerősítette, hogy 15 ember, köztük hat tűzoltó megsérült, de az ő állapotuk nem válságos. Pilar Bernabe, a kormány valenciai képviselője elmondta, hogy egyelőre még nem tudják az eltűntek pontos számát. 

Pedro Sánchez miniszterelnök a helyszínre látogatva együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóival és köszönetet mondott a tűzoltóknak. A városvezetés háromnapos gyászt rendelt el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport