A Sevcsenkivszkij kerületi törvényszéket ért robbanás miatt mozgósították a különleges erőket, az eset kivizsgálására pedig tűzszerészek, és nyomozóegységek vonultak ki keresőkutyákkal.

A bírósági épületet a rendőrség körülzárta, a helyszínre öt mentőautó és a tűzoltóság egységei is kiérkeztek.

Rendkívüli esemény történt a kijevi Sevcsenkivszkij kerületi bíróságon. A rendőrség robbanásról kapott bejelentést

– közölte Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter, hozzátéve, hogy a részleteket még a Reuters szerint tisztázzák.

Nem sokkal később a belügyi tárcavezető közölte, hogy előzetes információi szerint a gyanúsított önkezűleg vetett véget életének. Mint mondta, az épület ostromakor a Kord nevű különleges alakulat két tagja sebesült meg.

Helyi sajtóértesülések szerint a nap folyamán egy másik robbanást is hallottak, feltehetőleg akkor, amikor a férfit megpróbálták őrizetbe venni.

Szökni próbált a terrorcselekménnyel vádolt férfi 

A Sztarana ukrán hírportál beszámolója szerint egy 2015-ös terrorcselekmény miatt bíróság elé állított gyanúsított szökési kísérletéről lehetett szó.

A hírportál úgy tudja, az Ihor Humenjuk nevű férfi

elragadta az egyik őr fegyverét, s túszul ejtett két biztonsági őrt, akikkel az épület egyik WC-jében zárkózott el, majd felrobbantott egy robbanószerkezetet.

A Sztarana egyébként nem sokkal korábban még három felrobbantott gránátról számolt be. A hírportál később saját forrásaira hivatkozva pontosította korábbi információját arra, hogy mégsem történt túszejtés. Egyelőre nem tudni, hogy a férfi hogyan juthatott robbanószerhez.

A Sztarana szerint Ihor Humenjuk egy ukrán nacionalista szervezet tagja, aki 2015 augusztusában az ukrán parlament épületénél történt rendbontások idején gránátot dobott a nemzeti gárda tagjaira.