Az egyik utas riasztotta a hatóságokat helyi idő szerint dél körül a Hajabusza 52-es számú szerelvényén, miután több utas égési sérüléseket szenvedett, mert ismeretlen eredetű vegyi anyaghoz értek hozzá.

A fedélzeti veszélyjelző rendszer azonnal aktiválódott, a következő megállónál kiürítették a szerelvényt. A sérülteket ellátták és kórházba vitték.

A személyzet tagjai miután meglátták, hogy füst árad a vonatból, átkutatták azt. A füst egy, a vonat ajtajánál elhelyezett táskából gomolygott. A táska tulajdonosát a rendőrség kihallgatta, ám további információk az MTI szerint egyelőre nem kerültek a nyilvánosság elé.

Az egyik utasnak az 1995-ös, a tokiói metróban elkövetett terrortámadás jutott az eszébe, amikor japán szélsőségesek szarin gázzal támadták meg a japán főváros metróját. A támadás során 14-en meghaltak és több ezren megsebesültek.

 

Folytatódik a fukusimai tisztított radioaktív szennyvíz kiengedése, az oroszok is tiltakoznak

Japán kiengedi a létesítményt 2011-ben sújtott szökőár óta felgyülemlett 1,34 millió tonna szennyvíz egy részét, amely szerinte nem jelent egészségügyi kockázatot.
Bővebben--->