A finn tűzoltók közölték: közel harmincan megsérültek csütörtökön Finnországban, miután összeomlott alattuk egy ideiglenes, építés alatt álló gyaloghíd. Az espooi mentőszolgálat beszámolója alapján a sérültek többsége kiskorú.

A finn sajtó szerint a csoport egy nyolcadik évfolyamos iskolai osztály volt: a diákok épp egy iskolai kirándulásból tértek haza.

A baleset a délelőtti órákban következett be, és feltételezhetően az okozta, hogy a hídszerkezet alatti fadeszkák megadták magukat.

A finn fővárostól, Helsinkitől közvetlenül nyugatra fekvő Espoo város rendőrsége szerint a híd rétegelt lemezből készült, és a környéken folyó építkezések miatt volt a helyén.

A sérültek közül többen néhány métert zuhantak, amikor a híd összeomlott. Vizsgálják a baleset körülményeit.

Több ember néhány métert zuhant, amikor a híd összeomlott. A helyzetet vizsgálják, alapos műszaki kivizsgálás fog következni – áll a rendőrség közleményében.

A helsinki kórház arról számolt be, hogy a sérültek többsége végtagtörést szenvedett el. Helyi sajtóbeszámolók szerint a 27 sérültből 24 sérültet szállítottak a környékbeli kórházakba. Életveszélyes állapotban egyelőre senki sincs, ugyanakkor tíz gyermek súlyosan megsérült a hídösszeomlásban.

(via dw.com)