Josh Green kormányzó elmondta, hogy a mobiltelefon-szolgáltatás helyreállításával páhuzamosan 2000-ről 1300-ra csökkent azok száma, akiket hozzátartozóik keresnek. Azt is elmondta, hogy a romok átkutatása a következő tíz napban folytatódhat és a keresőkutyákkal dolgozó egységek várhatóan naponta 10-20 áldozat maradványait találják majd meg.

A védelmi minisztérium hétfőn közölte, hogy a Nemzeti Gárda emberei, a parti őrség egységei és az amerikai hadsereg hadmérnökei továbbra is részt vesznek a katasztrófa utáni intézkedésekben, a fegyveres erők további egységei pedig készen állnak, hogy bekapcsolódjanak, ha szükségessé válik.

A Hawaii-szigetekhez tartozó Maui szigetén múlt kedden csaptak fel a lángok, amelyek a száraz bozótban és erős szélben rendkívül gyorsan elérték a lakott területet. A történelmi Lahaina város, az egykori Hawaii Királyság fővárosa, szinte teljesen elpusztult.

Több száz embert még keresnek a Maui sziget porrá égett maradványai között - videó

Kutyákkal vizsgálják át a területet. A leégett Lahaina városban az egykori épületek kevesebb mint 10 százalékát nézték át  Az áldozatok száma folyamatosan növekszik. Bővebben >>>