Áldhatják a sorsukat a szerencsés megmenekülésük után azok a wisconsini fesztiválozók, akiket végül a tűzoltók hoztak le sikeresen a magasból, miután a hullámvasútjuk menet közben elakadt és nyolc utas lógott fejjel lefelé több órán át a magasban. 

Mechanikai meghibásodás történt menet közben, és a kocsi beragadt

mondta Brennan Cook tűzoltóság kapitánya a CNN-nek. Íme a közösségi médiában közreadott egyik videó, amint az utasok fejjel lefelé várakoznak, hogy a mentőcsapatok megmentsék őket.

Az első utas vasárnap 15 óra 20 perckor ért vissza szilárd talajra, körülbelül két órával a sürgősségi személyzet kiküldése után – áll a sajtóközleményben. Az utolsó utas 17 óra 1 perckor ért földet, több mint három órával az incidenst követően. A közlemény szerint kilenc beteget láttak el a sürgősségi mentők, egy embert pedig mentőautóval szállítottak az Aspirus Rhinelander Kórházba.

Baleset és tragédia

A wisconsini eset két nappal azután következett be, hogy egy látogató észrevett egy óriási repedést az észak-karolinai Charlotte-i Carowinds vidámpark hullámvasútjának egyik acél tartóoszlopán, amelyet ezután azonnal leállítottak. Ráadásul alig tíz napja siklott ki egy hullámvasút a stockholmi Gröna Lund vidámparkban, ahol egy ember életét vesztette, heten, köztük gyerekek pedig kórházba kerültek a baleset után.

Végleg bezár a világ második legmagasabb hullámvasútja

Az ohiói Cedar Point vidámpark bejelentette, hogy végleg bezárja hullámvasútját, amely a maga 128 méteres magasságával a világ második legnagyobb látványossága. Bővebben >>>

Íme a világ 10 legdrágább hullámvasútja, amelyet valaha építettek (2022-es árakon):

  1. Expedition Everest – 142,6 millió dollár
  2. Steel Dragon 2000 – 86,8 millió dollár
  3. Thunder Dolphin – 57,8 millió dollár
  4. Millennium Force – 41,7 millió dollár
  5. Top Thrill Dragster – 39 millió dollár
  6. Kingda Ka – 36,8 millió dollár
  7. Leviathan – 35 millió dollár
  8. Intimidator 305 – 32,9 millió dollár
  9. The Smiler – 25 millió dollár
  10.  Storm Coaster – 16,3 millió dollár