Egy manhattani raktárépület volt a helyszíne az Egyesült Államok eddigi legnagyobb értékű hamisított áru lefoglalásának. Két férfit tartóztattak le az akcióban, amelynek során dobozokban és zsúfolt polcokon 1,03 milliárd dollár értékű hamis kézitáskákat, cipőket, ruhákat és egyéb kiegészítőket tároltak – közölte a New York déli körzetének amerikai ügyészi hivatala.

Mintegy 219 ezer hamisított tárgyat találtak meg a Nemzetbiztonsági Nyomozóiroda és a New York-i rendőrség által folytatott közös nyomozás során. A 38 éves Adama Sow és a 48 éves Abdulai Jalloh januártól októberig működtették a feketepiaci műveletet a tároló létesítményből – írja a New York Post.

A vádlottak egy manhattani raktárépületet használtak a hatalmas mennyiségű hamisított dizájneráru elosztóközpontjaként. Az amerikai ügyészség által közzétett fotókon a raktárhelyek zsúfolásig megteltek több ezer, minden színű és kivitelű hamisított csúcskategóriás kézitáskával. Az egyik szobában néhány ruha a csövekről lógott le.

A hamisított áruk kereskedelme minden, csak nem áldozat nélküli bűncselekmény, mert kárt okoz a törvényes vállalkozásoknak, a kormánynak és a fogyasztóknak is

– mutatott rá Edward Caban, a New York-i rendőrség parancsnoka. A két gyanúsított ellen hamisított áruk kereskedelme miatt emeltek vádat. Ha elítélik őket, akár tíz év börtönbüntetést is kaphatnak.