Felborult egy turistákat szállító hajó a New York állambeli Lockportban. A baleset körülbelül 30 kilométerre a Niagara-vízeséstől történt. A hajó a történelmi, föld alatti barlangrendszerben felborult – írja a WKBW.

A túrán a látogatókat egy félhomályos alagúton viszik végig, melyet a 19. században azért robbantottak, hogy ipari célokra vizet szállítsanak a város alatt.

Egy 60 év körüli férfi meghalt, mert a felborult hajó alá szorult

– közölték a helyi hatóságok.

Összesen 29-en utaztak a hajón, ők mindannyian a nagyjából másfél-két méter mély vízbe estek a közel száz méteres úton. A vízbe esett utasok közül néhányan biztonságos helyre menekültek, másokat a tűzoltók felfújható csónakokon mentettek ki.

Tizenegy embert kórházba szállítottak.

A város polgármestere, Michelle Roman elmondta, hogy a Niagara-vízeséstől mintegy 30 kilométerre lévő látványosság a hetvenes évek óta üzemel, baleset eddig nem fordult elő. A barlangot a nyomozás idejére zárva tartják.

Luca Quagliano, a helyi tűzoltóhatóság vezetőjének elmondása szerint a barlang végén a csónak egyensúlyát vesztette és felborult.

A csónakban 40 ember fér el biztonságosan, és az incidens idején 29-en voltak a fedélzeten, 28 látogató és a személyzet egy tagja.

– tette hozzá.

A helyszínt bűnügyi helyszínnek tekintjük. Van egy személy, aki elhunyt és rengeteg kérdésre kell választ kapnunk

– ezt már Steven abbott, Lockport rendőrfőnöke mondta.

Azt egyelőre nem lehet, hogy tudni, hogy a hajót üzemeltető vállalattal szemben emelnek-e vádat, vagy sem.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport