A 200 méter hosszú speciális autószállító hajó a németországi Brémából Egyiptomba tartott, amikor kedd este kigyulladt az Északi-tengeren, mintegy 30 kilométerre északra a holland Ameland szigetétől. A 23 fős legénységből 22-t sikerült kimenteni, egy ember meghalt.

A jelenleg is égő hajó nyugat felé sodródik. Péntek reggel körülbelül 17 km-re északra volt Terschelling-szigettől. A parti őrség közölte, hogy a csütörtökön Németországból érkezett Fairplay 30 vontatóhajó már viszonylag stabil kapcsolatban van az égő hajóval.

A Fairplay 30-on kívül több más hajót is hívtak, hogy segítsenek a mentésben. Ez két további vontatóhajó mellett, a mentőtársaságok kisegítő hajóját és az Arca nevű olajkitermelő hajót jelenti. Ez utóbbi elsősorban a forgalomirányítást látja el, és figyelmezteti a többi hajót, hogy maradjanak távol az égő társuktól.

3783 autó a fedélzeten

A Rijkswaterstaat, a hollandiai vízgazdálkodást irányító kormányhivatal szóvivője azt mondta, hogy pénteken újabb kísérletet tesznek a tűz megfékezésére. A Panama lobogója alatt hajózó és a japán K Line cég által bérelt hajó fedélzetén 3783 személygépkocsi található, köztük közel 500 elektromos autó. Eredetileg csak 25 elektromos autóról számoltak be, de a japán hajótulajdonos  pontosította a számokat, csaknem húszszor több ilyen járműről számolva be.

Az RTL Nieuws jelentése szerint a fedélzeten lévő egyik elektromos autó akkumulátora robbanhatott fel és okozhatta a katasztrófát – számolt be róla a lengyel tvn24.

Brutális: 3000 autó ég egy teherhajón a holland partoknál

Kigyulladt egy autószállító hajó, ami Németországból Egyiptomba tartott. A tűz egy elektromos autó közelében keletkezhetett. Bővebben --->