A Transport for London (TfL) bírságot szabhat ki azokra az utasokra, akik túl lassan hagyják el a londoni metró területét.

A londoni metró naponta akár ötmillió utazást bonyolít le, azonban az utazáshoz szükséges Oyster-kártyák maximális utazási időt állítanak be, így ha egy utas túl sokáig tartózkodik a föld alatt, akkor akár a maximális viteldíj dupláját is kiszabhatják rá büntetésként.

A Metro emlékeztet, hogy az egyszeri viteldíj maximum 9,40 font az 1-9 zónában és 26 font a 9-es zónán túl a Heathrow Expresst is beleértve.

A maximális utazási idők hétfőtől péntekig 4.30 és 19 óra között két óra alatt vannak, ennél tovább csak hétköznap 19 óra után, valamint a hétvégén lehet utazni néhány zónában.

A TfL azonban azt is közölte, hogy az utasok automatikus visszatérítést kapnak, amennyiben például súlyos késések miatt lépik túl a megengedett időt.

Óriási káosztól tart a londoni polgármester

Sadiq Khan szerint káoszba fulladhat az utasforgalom ellenőrzése a londoni határátléptető pontokon, ha a brit kormány nem készül fel a várhatóan ősszel érvénybe lépő új Európai Határregisztrációs Rendszerre (Entry/Exit System, EES).