turisták a négy francia-marokkói kettős állampolgárok közé tartoztak, akik a marokkói Saidia üdülőhelyről indultak el. A csoport harmadik tagját a két állam lezárt határán tartoztatták le.

Marokkó és Algéria között 1994-ben zárták le a határokat, Algéria pedig két éve kapcsolatot sem tart a szomszédos országgal, melyet ellenséges cselekedettel vádolt. Ám ezt Rabat visszautasította.

Mohamed Kissi volt az egyetlen a négyfős csoportból, aki visszatért Marokkóba – jelentette az AFP hírügynökség a marokkói médiára hivatkozva. A turista szerint a csoport eltévedt és kifogytak az üzemanyagból – írja a BBC. Az egyik áldozat a nyilatkozó testvére.

Algéria nem kommentálta a történéseket, ahogy a marokkói kormány szóvivője sem. Utóbbi az AFP-nek azt mondta, hogy ez „az igazságszolgáltatásra vonatkozik.”

Marokkóval kötött atomenergiaügyi megállapodást Magyarország

Marokkó és Magyarország egyetértési megállapodást írt alá a nukleáris iparban való képzés és oktatás terén való együttműködésről, az atomenergia békés célú felhasználásának keretében - írja a Middle-East Monitor. De szóba került egy kereskedelmi megállapodás is.
Bővebben--->