Akár két hónapot is várni kell egy ritkább típusú térkőre – írja közleményében a Dalos Tüzép.

Az ügyvezető szerint jó hír az építkezőknek, hogy a térkövek „csak” 20-30 százalékkal drágultak, a falazó- és szigetelőanyagok ugyanis sokkal drasztikusabb áremelkedésen mentek át. A térkő gyártásához használt cement ára ugyan gáz- és energiafüggő, de a térköveket nem kell kiégetni, ezért nem emelkedett annyira az ára, mint a többi építőanyagé – magyarázza Dalos András.

A rendelést érdemes időben leadni: normál esetben egy-két hét az alapanyag beszerzése, de a ritkább típusokra akár két hónapot is várni kell. A térkő burkolatát tehát akár a kivitelezés előtt három hónappal érdemes kiválasztani. „A legkeresettebb térkövek sztenderd színekben egy-két hetes szállítási idővel elérhetők. Jövő hétre tizenöt, szeptemberre kétszázféle térkő közül választhat az érdeklődő” – mondta Dalos.

Az ügyvezető szerint már nem csak a sötét, betonra emlékeztető térkövekre van kereslet, de azokat könnyebb tisztán tartani, ezért az antracitszürke továbbra is sokak kedvence. Emellett az őszi lomb, a kagylóhéjszín, a barnás és a bordó árnyalatú kövek is egyre több kertet díszítenek. A nyári kánikulában viszont a szürke, vagy sötét kövek átforrósodnak, a világosabb árnyalatok hatnak hűsítően: „negyven fokos hőségben bőrt perzselő fokokban mérhető a különbség”.