A Margit körúti épület a Dugattyús-ház nevet a mindkét szárnyban üvegcsőben közlekedő hengeres liftek után kapta. Az 1937-ben Domány Ferenc és Hofstätter Béla tervei alapján a Weiss Manfréd Vállalatok Elismert Nyugdíjpénztára által építtetett bérház egyike a korszak legelegánsabb épületeinek, legszebb lenyomatainak. Nem véletlen, hogy mára műemléki védettség alatt áll - írja Őrsi Gergely polgármester.

A II. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő, 593 négyzetméter alapterületű, földszinti helyiség hasznosítására most lakossági ötletpályázatot hirdettek.

"Célunk, hogy a Dugattyús-ház  földszinti helyisége a környékbeliek számára hasznos és kedves funkciót töltsön be. Ennek érdekében számítunk az Önök javaslataira is, írják meg nekünk az ötletpályázat felületén, hogy milyen funkciót látnának szívesen a hamarosan szabaddá váló helyiségben!" - írja a polgármester.

Az ötletpályázaton nyertes funkció vagy funkciók alapján írnak majd ki a pályázatot a helyiség bérbeadására.

Az ötleteket 2022. április 30-ig várják az ötletbenyújtásra létrehozott online felületen, további információk és alaprajzok a kerület oldalán olvashatók.

Az ötletek elbírálásában részt vesz: 

  • Trummer Tamás főépítész,
  • Csanádi-Szikszay Györgyi építészmérnök, a Margit-negyed Döntés-előkészítő és Tanácsadó Testület (MNDTT) tagja,
  • Osvárt Andrea színművész, társasházi számvizsgáló elnök, az MNDTT közösségi fővédnöke,
  • Dévényi Tamás Ybl Miklós-díjas építészmérnök, belsőépítész, a Margit-negyed szakmai fővédnöke,
  • Megyeri Gábor, a Napraforgó utcai Bauhaus Egyesület elnöke és egy a társasház által delegált személy.