Hamarosan indul a repülési szezon a Műegyetemi Sportrepülő Egyesületnél, a vitorlázók azonban a Hármashatárhegy helyett továbbra is Budaörsre kényszerülnek a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt) és a repteret kezelő MSE közötti jogvita miatt, amelyről itt és itt is részletesen írtunk.

Mint arról Gavronek Ferenc egyesületi elnök a Napi.hu-nak beszámolt, a működési engedély bevonásának jogszerűségét elbírálandó, az MSE közigazgatási pert indított a Nemzeti Közlekedési Hatóság ellen, de elvesztette, amelyről az MSE-t januárban értesítették.

Másodfokra ugyan nincs lehetőség, de felülvizsgálati eljárás kezdeményezését fontolgatják. Zajlik egy másik per is az MNV Zrt-vel szemben, ennek kettős célja van: a vagyonkezelő a 4,9 millió forint elmaradt amortizáció visszapótlását, valamint a repülőtér azonnali birtokba adását szertné elérni. Két tárgyaláson már túl vannak, a következő fordulóra március 20-án kerül sor.

Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőségnél az MSE már kétszer megfellebbezte a rá kiszabott 150 milliós környezetvédelmi bírságot , azzal az indokkal, hogy egyfelől nem végezett OKTF engedélye nélküli tevékenységet, másfelől a bírság összege maga is egy nonszensz, ebben az ügyben sincs még válasz - mondta Gavronek. Az MSE elnöke arra számít, az áprilisban induló repülési szezont Budaörsön indíthatják, tavaly is ott repültek a vitorlázók a Hármashatárhegy engedélyének bevonása után. A repülőgépek budaörsi elhelyezése mellesleg egy szezonban legalább 600 ezer forintos plusz költséggel jár, miközben bevételeik egy részétől épp azért estek el, mert a Hármashatárhegyen már nem parkoltathatnak gépeket - jegyezte meg Gavronek.