A kereszteződést, a Sümeg-Zalaegerszeg és Karmacs-Jánosháza közötti út csomópontját „okos" világítással látják el – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A csomópontban egy 38 méter átmérőjű körforgalom épül, közepén egy oszlopon négy „okos" lámpát helyeznek el.

Az energiatakarékosság érdekében ezek éjszaka csökkentett fényerővel világítanak, de ha a szenzorok közeledő járművet észlelnek, akkor teljes fényerőre váltanak.

A felújítás részeként a szakemberek felmarják a meglévő burkolatot, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezetet kicserélik, ezt követően kiegyenlítőréteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka készül. Kicserélik a KRESZ-táblákat, átépítik a buszmegállókat és új tartós burkolati jeleket festenek fel a kereszteződésben.

Készül az M6-os a határig, most újabb híddal bővült a szakasz

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) beruházásában megvalósuló, mintegy 20 kilométer hosszú autópálya a Strabag Építő Kft. és Duna Aszfalt Zrt. konzorciumának generálkivitelezésében készül el, mintegy nettó 88,6 milliárd forintos szerződéses értéken. Bővebben >>>