Fabrizio Romano, az átigazolási hírek egyik legismertebb szakértője péntek délután a Twitter-oldalán közölte, hogy a Liverpool és az RB Leipzig közötti tárgyalások Szoboszlai Dominik szerződtetésével kapcsolatban már az utolsó fázisba érkeztek. Ez annyit tesz, hogy a két klubnak már csak a vételárban kell megállapodnia egymással, a legértékesebb magyar futballista részéről ugyanis nincsen akadálya a klubváltásnak.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Newcastle United lehet a befutó, de azóta már a jóval patinásabb Liverpoollal boronálták össze a 22 éves középpályást. Ez mindenképpen többnek tűnik szóbeszédnél, ugyanis előbb Fabrizio Romano írt az üzletről, majd a BBC értesülését a liverpooli klub honlapja osztotta meg, ezzel megerősítették az előrehaladott tárgyalások tényét.

 

Érdemes lesz a tettek mezejére lépnie a Liverpoolnak

A 32-szeres válogatott futballista szerződésében szabott záradék miatt elvileg június 30-ig él a lipcsei klub által megszabott 70 millió eurós kivásárlási ár, a 19-szeres angol bajnoknak ezért is lenne sürgős, hogy még pénteken tető alá hozzák az üzletet.

Nem indult rózsásan Szoboszlai Dominik tavalyi idénye Lipcsében, de az edzőváltás után magára talált, és csapata egyik legmeghatározóbb játékosa lett. Minden sorozatot figyelembe véve 46 mérkőzésen 10 gólig és 13 gólpasszig jutott, míg nála több időt csapattársai közül csak Willi Orbán, Christopher Nkunku és Josko Gvardiol töltött a pályán. A 22 éves középpályás komoly érdemeket szerzett abban, hogy a lipcseiek ismét megnyerték a Német Kupát, valamint a Bajnokok Ligája-indulást jelentő harmadik helyen végeztek a Bundesligában.