Dwayne Johnson érti, és jogosnak tartja azt a felháborodást, amelyet azután kapott, hogy Oprah Winfrey-vel a múlt hónapban arra kérték az amerikai lakosságot, hogy adományozzanak a maui futótüzek helyreállítására szolgáló alapnak.

„Amikor először elindítottuk az alapot, volt némi negatív visszhangja” – mondta Johnson, és hozzátette: „Értem, teljesen megértem, és tényleg csinálhattam volna jobban is, legközelebb jobban is fogom csinálni.”

A színész kifejtette, hogy megérti, hogy

a pénz nem hullik az égből, és nem terem a fákon, nagyon sokan vannak, akik fizetéstől fizetésig élnek. Amikor valaki így él, a legutolsó dolog, amit hallani szeretne, az az, hogy valaki pénzt kér, különösen akkor, ha annak, aki pénzt kér, már sok pénze van

– mondta.

Johnson és Winfrey először az Instagram-oldalukon közzétett videóban jelentették be még augusztusban , hogy létrehozták a People’s Fund of Maui alapot, és mindketten 5 millió dollárral járultak hozzá a kampány elindításához – írja a CNN.

„Még soha nem indítottam alapot, de gyorsan tanulok” – mondta Johnson, hozzátéve, hogy nagyra értékeli azt az átláthatóságot, amelyet közösségi médiája biztosít a követőitől érkező visszajelzések befogadása tekintetében.

Az alap bejelentésekor Winfrey és Johnson bejelentették, hogy

azok, akik elvesztették otthonukat a lahainai és kulai tüzekben, jogosultak lesznek havi 1200 dollárra az alapjukból.

A színész a napokban arról is beszámolt, hogy már több ezer károsult kapta meg az első finanszírozási kört.

Az Economx is beszámolt róla korábban, hogy több mint 100 ember halt meg, amikor gyorsan terjedő erdőtüzek söpörtek végig Maui szigetén.