A projekt célja az M35-ös autópálya melletti ipari övezet infrastrukturális fejlesztése volt.

A 667 millió forint európai uniós támogatás segítségével megépítették a több mint 8 hektár területű nyugati ipari park alapinfrastruktúráját, és felújították a térség elérhetőségét biztosító útszakaszt – írták.

fejlesztés eredményeként kiépültek az új ipari terület belső alapinfrastruktúra-hálózatához szükséges közműbekötések, az ezeket kiszolgáló közterületi gerincvezetékek. Megvalósult a megközelítést szolgáló Újvárosi utca Árpád utcától a 35-ös főútig tartó szakaszának fejlesztése, burkolatszélesítése, elvégezték az ahhoz kapcsolódó közműkiváltásokat, kiépítették továbbá a csapadékvíz elvezetéséhez szükséges csatornát – ismertették.

A fejlesztés hosszú távú, stratégiai célja a helyi gazdaság élénkítése, a foglalkoztatásösztönzés és a helyi vállalkozók erősítése – jelezte az önkormányzat, hozzátéve, hogy a projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Készenléti lakótelep épül: 22 milliárdot költ rá a kormány

Jelentős összeggel támogatja a kormány a várpalotai védelmi ipari park környékének fejlesztését. Tavaly már a harmadik magyarországi vállalatát alapította meg a német hadiipari óriás, a Rheinmetall. Bővebben >>>