Zacher Gábor az RTL Reggeli című műsorának volt a vendége, melyben arról beszélt, hogy szerinte várható volt, hogy Németországban is legalizálni fogják a kannabiszt.

Az Index beszámolója szerint ugyanakkor a szakember sokkal fontosabban tartja, hogy Ukrajnában orvosi marihuánát vezettek be. Tényszerűen beszélt továbbá arról, hogy az indiai kender hatóanyaga bizonyos betegségekre pozitív hatással van. Szerinte ezt ma már A-típusú, azaz a legmagasabb szintű orvostudományi evidenciák támasztják alá.

Megjegyezte, hogy ugyan már szóba került Magyarországon az orvosi kannabisz bevezetése, azonban „előző kormányzati ciklusban volt egy emberminiszter, aki ex-katedra kijelentette, hogy a marihuána kábítószer, és pontosan ismerjük a kormány álláspontját. És pont. Ezzel lesöpörték ezt az egészet a napirendről.” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mi történik, ha az orvosi célokra való felhasználás engedélyezése esetén elszabadul a kábítószer, Zacher azt mondta, hogy a boltban kapható nitrohigítóval is sok mindent lehet kezdeni. Mint fogalmazott, „Nem a kés a bűnös, ha sebet ejt, hanem aki a kést a kezébe fogja”.

Zacher ugyanakkor azt is leszögezte, hogy a legalizáció kérdésénél sokkal nagyobb gondnak tartja, hogy az ország mentális állapota gyengélkedik.

 

Különös veszélyeit fedezték fel a kannabisz fogyasztásnak

Egyre szélesebb a kannabisz-termékek kínálata Európában, azonban jó ha elővigyázatosak vagyunk az esetenként ártatlannak tűnő marihuána fogyasztásával: friss tanulmányok kimutatták, hogy akár életre szóló mentális betegségek kiváltója is lehet a sok helyen közkedvelt szer.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->