Hétfőn felhős, borongós időre van kilátás kevés napsütéssel, és többfelé kialakulhat eső, nyugaton, északnyugaton, majd északon havas eső, esetleg kisebb havazás. A változó irányú szél többfelé felélénkülhet. Hajnalban -4, +3, délután 4 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet, az északi, északkeleti tájakon lesz hidegebb, írja az Időkép. 

Kedden ismét a felhőké lesz a főszerep, és többfelé kell számítani esőre, néhol havas esőre. Északkeleten és északnyugaton élénk, erős lehet a légmozgás. 6 és 13 fok közötti maximumokra van kilátás, a legmagasabb értékeket délnyugaton mérhetjük, áll az időjárás-előrejelzésükben. 

 

A szerda a napos időszakok mellett sok felhő lesz Magyarország felett, és elszórtan valószínű további eső, zápor, néhol havas eső. Élénk, helyenként erős lesz a déli, délnyugati szél. Melegszik az idő, 8-15 fok közötti maximumokra van kilátás, közölték. 

Csütörtökön délután válhat szakadozottabbá a felhőzet délnyugat felől, keleten esőre, nyugaton záporokra készülhetünk többfelé, délnyugaton zivatarok előfordulhatnak. Élénk, több helyen erős, délnyugaton néhol viharos lökések kísérik a délnyugati szelet. A enyhe hajnal után délután 8-16 fokig melegszik a levegő.