Sokáig váratott magára a kormány, hogy tényleg hosszabb lesz-e a következő tanév, de most már végleges és hivatalos. A szeptember elsején kezdődő 2023/2024-es tanévben hosszabb lesz a tavaszi, valamint a téli szünet, és rövidebb a nyári, ezt erősíti meg a Magyar Közlönyben frissen megjelent Belügyminisztériumi rendelet.

A rendelet szerint:

  • a tanév első napja szeptember 1.,
  • az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap november 6. (hétfő)
  • a téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. december 21. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási napja január 8. (hétfő) (ez vélhetően ismét a fűtéssel való spórolás miatt lesz hosszabb)
  • a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. március 27. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap április 8. (hétfő)
  • ezeken felül az iskolák, típustól függően, de általában négy, tanítás nélküli munkanappal élhetnek.

A nyári szünet az eddig megszokottaktól eltérően nem június közepén, hanem csak 2024. június 22-én kezdődik, június 21. péntek az utolsó tanítási nap.

Megdöbbentően drága lesz az idei iskolakezdés

Kíméletlen árcímkék kerültek idén az iskolakezdéshez szükséges felszerelésekre: néhány termék közel 40 százalékkal drágult. Bővebben >>>