A vásárlási utalvány értéke egy gyermek esetén 10 ezer, két gyermek esetén 15 ezer, három vagy több gyermek esetén 20 ezer forint, amelyet a Békásmegyeri Piacon és szerződés alapján más, III. kerületi piaci elfogadóhelyen lehet majd felhasználni – írja az obuda.hu.

A vásárlási utalványra jogosult az a természetes személy, aki egyedülállóként jogosult családi pótlékra és Óbuda-Békásmegyer területén lakik vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkezik.

A vásárlási utalványt a weboldalon található űrlap kitöltésével is lehet igényelni. Aki nem rendelkezik internet eléréssel, az igénylést személyesen is benyújthatja a Szociális Ügyfélszolgálaton ügyfélfogadási időben.

Az átvétel módja

Az utalványokat 2023. december 4-e és 7-e között lehet személyesen átvenni. Az igénylést benyújtókat levélben is értesítik az átvétel pontos helyéről, idejéről és az átvétellel kapcsolatos tudnivalókról. Átvételkor a jogosultság igazolására lesz szükség, ehhez személyi igazolványt, lakcímkártyát és a családi pótlék megállapításáról szóló határozatot vagy a kifizetését igazoló számlakivonatot vagy a postai kifizetési szelvényt kérjük bemutatni.

Az átvételkor a jogosultság igazolásával előzetes igénylés benyújtása nélkül is lesz lehetőség az utalványt átvenni, ebben az esetben azonban hosszabb ügyintézési időre kell számítani a helyszínen.