Bezáródott a kísérőtanárok előtt a 4-es metró ajtaja április 4-én, így a peronról nézték végig, ahogy a rémült és síró gyerekekkel elhúz a szerelvény – számolt be az esetről az RTL Klub Híradója.

Az egyik tanár azt nyilatkozta: hiába tette be a lábát és a vállát a 4-es metró záródó ajtajai közé, nem tudta megakadályozni az indulást. A pedagógusok szerint nagy volt a tömeg, amikor a 12 fős általános iskolás gyerekcsoporttal megpróbáltak felszállni a metróra a Bikás parki megállóban.

A riportból az is kiderült, hogy az eset mind a gyerekeket, mind a pedagógusokat rendkívül megviselte. A diákok annyira rosszul érezték magukat, hogy sikítoztak a szerelvényben.

A gyerekekre a végállomáson biztonsági őrök vigyáztak, amíg a tanárok is odaértek. A BKV szerint a tanárok hibáztak, de senki sem volt veszélyben.

A híradó úgy tudja, hogy mindössze 18 másodpercig vannak nyitva a 4-es metró ajtajai. A Metróért Egyesület elnöke pedig úgy véli, hogy a metró biztonsági rendszere komolyabb baleset lehetőségét rejti magában.

Az állomás kamerafelvételei alapján a BKK szerint a tanárok abban hibáztak, hogy mindketten a gyerekek után akartak felszállni a metróra. A cég szerint a metró önvezető rendszere megfelelő, senki sem volt veszélyben.