Pintér Sándor belügyminiszter felelős minden gyermekért, rátolták ezt a feladatot az egészségüggyel és az oktatással együtt – fogalmazott a pénteki tüntetésen Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter, Varga Judit volt férje, a Tisza Párt alelnöke. Az Index tudósítása szerint azt is elmondta, hogy „ez így sok, nem képes ellátni a feladatát”, a miniszter pedig akkor jár el felelősen szerinte, ha azonnali hatállyal lemond.

„Eljárt az idő önök és a szemfényvesztés fölött, már senki sem veszi be a maszatolást. Miniszter úr, vége, le kell tenni a lantot, nyugdíjba kell menni, el kell menni az unokákkal foglalkozni” – mondta Magyar Péter, azt ígérve, ha a választóktól felhatalmazást kapnak, felszámolják a gyermekvédelmi rendszer hibáit, béremelést is ígért. 

A tüntetésen Magyar Péter működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte.

Szerinte a kormány részéről hetedszerre is belerúgtak a bicskei áldozatokba, amikor pénteken nyilvánosságra hozták a kártérítés részleteit: a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság több mint 150 millió forintot fizetett ki kilenc főnek a bicskei gyermekotthonban történt molesztálás ügyében.