Magyar Orvosi Kamara Facebookon megjelent közleménye szerint Kincses Gyula elnök és Soós Zoltán, a MOK Háziorvosi Csoportjának vezetője fog leülni az államtitkárral. „A találkozó célja, hogy az alapellátás és az ügyeleti rendszer helyzetét áttekintve közelítsük az államtitkárság és a MOK helyzetértékelését, a kialakult problémákra adott megoldási javaslatokat.”

A MOK meglátása szerint megállapodás a mostani megbeszéléstől még nem várható, ehhez ugyanis testületi támogatásra is szükség volna.

Célunk továbbra is az alapellátás megerősítése, a praxisok anyagi és általános bizonytalanságának csökkentése, a minél jobb és folyamatosabb betegellátás hosszú távon is.

Takács Péter hétfőn annyit mondott a HírTV-ben, hogy az elmúlt időszak vitái ellenére nem szűnt meg a párbeszéd a kamarával, szerinte szakmai kérdésekben „konstruktív az együttgondolkodás”.

A kormány február végén szüntette meg a kötelező kamarai tagságot, miután a MOK erőteljesen tiltakozott a háziorvosi praxisok új finanszírozása és az érdemi egyeztetések elmaradása miatt. „A kormány hazugságok alapján indított durva támadást a MOK ellen” – reagált  akkor egy rendkívüli sajtótájékoztatón Kincses Gyula, a MOK elnöke. Kiemelte: minden legális, jogorvoslati lehetőséget kihasználnak, hitelrontásért pedig pert fognak kezdeményezni a Belügyminisztérium ellen.