Jánky Judit arról számolt be, hogy az 50 éves férfi januárban, a hajnali órákban kamionsofőrként Szlovénia irányából Magyarországra tartott a munkáltatója tulajdonában lévő, kisteherautókat szállító járművel. A férfi által vezetett járművet Szlovéniában, majd Magyarországon, a 86-os számú főúton több alkalommal megelőzte egy szlovén kamion, amire a férfi szintén többszöri előzéssel reagált.

A kölcsönös előzésekből adódó közlekedési konfliktus miatt a vádlott indulatba jött, ezért – miután a főúton, Kálócfa belterületén ismét megelőzte a másik sofőrt – a települést elhagyva, egy forgalommentes szakaszon megállásra kényszerítette a másik kamiont. A mongol sofőr a járművével a felezővonalat átlépve megállt, ami miatt a mögötte haladó sofőr is lassítva megállásra kényszerült.

A vádlott ekkor kiszállt a járműből, és a kezében egy 15-20 centiméter hosszúságú késsel dühösen a sértett kamionjához rohant, annak lépcsőjén fellépett a vezetőfülkéhez, majd a nyitott ablakon keresztül kiabálni kezdett a sofőrrel. A korábbi közlekedési incidenseket sérelmezve – azért, hogy ráijesszen – a késsel többször szúró mozdulatokat tett a szlovén sofőr felé, közben indulatosan beleütött a sértett kamionjának bal oldali dupla visszapillantójába, amitől mindkét tükör megrepedt.

A történtek után a vádlott kamionjával távozott a helyszínről. A rongálással több mint 430 ezer forint kárt okozott, ami nem térült meg az eljárás során.

A Lenti Járási Ügyészség rongálás miatt emelt vádat a mongol kamionsofőr ellen.