Gumipókokkal foltozták be a nyíregyházi vasúti átjáró két hídkorlátja közötti hézagot, amelyen egy óvodás kisgyermek egyszerűen átférne. 

Az eset azért váltott ki különösen nagy felháborodást, mert a korlátként szolgáló gumipókokról terjengő kép nem sokkal azután készült, hogy a 185 millió forintos újjáépítés után visszaadták a hidat a gyalogosoknak.

Június közepén zárták le a vasúti átjárót, a felújítás során pedig betonelemeket javítottak, rozsdamentesítést végeztek, valamint csúszásgátló bevonatokkal látták el a lépcsőfokokat. Továbbá külön nyomvályút kaptak a kerékpárok, és zöld helyett kék színűre festették a szerkezetet.

Több weboldalon és közlekedési értesítőben közölték, hogy a munkálatokat szeptemberre befejezik, az olyan hibákat, mint a korlátok közötti hézag, még javítani fogják.

A gumipókos megoldásról készült fotó másnapján hegesztéssel toldották meg a fémelemeket, és azóta már le is festették.

Sok gyerek is közlekedik itt reggelente és azért akkora luk volt, hogy egy óvodás simán ki tudott volna esni, le tudott volna zuhanni a mélybe

– mondta egy helyi férfi. 

Mások már csak a javítást vették észre:

Mondták, hogy kijavították, de úgy kellett volna eredetileg átadni

MÁV pedig így nyilatkozott az RTL híradónak:

az átjárót csak „ideiglenesen helyezték forgalomba” az iskolakezdés miatt. A karbantartást teljeskörűen a héten fejezik be. A műszaki átadás is a héten lesz. Az általunk kérdezett korlátrészt ugyancsak a héten cserélik. Balesetveszély szerintük nem állt fenn.