Külön regisztrációra nem lesz szükség, ám át kell majd esni egy biztonsági ellenőrzésen azoknak, akik részt szeretnének venni április 30-án a Kossuth téri szentmisén – nyilatkozta a Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára az InfoRádióban.

„Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy Ferenc pápa Magyarországra látogat. Arra törekszünk, hogy meg tudjuk mutatni, mit jelent magyarnak, magyar katolikusnak lenni” – mondta.

Az érdeklődők a pápai látogatás részleteivel kapcsolatban már a ferenc2023.hu honlapon is tájékozódhatnak. Ezen magyarul és angolul is folyamatosan frissülnek a hírek. Itt lehet majd többek között azokról a helyszínekről tájékozódni és háttérinformációhoz jutni, amelyeket a pápa felkeres majd magyarországi látogatása során.

Ahogy azt is a honlapon hozzák majd nyilvánosságra, hogy

  • Ferenc pápa a látogatás egyes helyszínein kikkel fog találkozni, valamint hogy
  • ez nyilvános vagy magánjellegű esemény lesz-e.

Tóth Tamás figyelmeztette az érdeklődőket, a nyilvános eseményekre lehetőségük lesz ellátogatni, de ehhez előtte regisztrálniuk kell.

regisztrációs kötelezettség alól kivételt képez a Kossuth téri szentmise, az erre kilátogatók érkezési sorrendben léphetnek majd a térre. A püspöki konferencia titkára arra kérte a híveket, a portálon minél többen jelezzék előre a részvételi szándékukat.

Természetesen gondolni fogunk azokra is akik esetleg már nem férnek el a Kossuth téren. Ők a környező utcákban, óriási kivetítőkön követhetik az eseményt, valamint eukarisztikus sátrakat állítanak majd fel, hogy a hívők számára minél teljesebb lehessen a részvétel

– mondta Tóth Tamás.

A ferenc2023.hu oldalon azzal kapcsolatban is lehet tájékozódni, hogy miként történik majd a beléptetés a Kossuth térre, vagy mi az, amit magukkal vihetnek az érdeklődők a szentmisére. Például engedélyezett lesz kis kempingszék bevitele, ha valakinek már nem jutna ülőhely a téren.