Összesen több mint 400 liter gázolajat csapolt le egy hét alatt a felsőtárkányi polgármesteri hivatal mögött parkoló autóbuszokból az a férfi, akit október 31-én hajnalban tetten ért, majd némi üldözés után egy családi ház portáján elfogott az Egri Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka. 

A Heol beszámolja szerint Orosz Gábor a falubeliektől is értesült arról, hogy az elmúlt egy hétben valaki módszeresen lecsapolja a gázolajat a hivatal mögött parkoló buszokból.

A kamerafelvételeket visszanézve nagyjából tudtuk, melyik időszakban érdemes a parkolót intenzívebben figyelni

– idézte fel az éjszakát a portálnak a rendőr. Beszámolója szerint a rendőrautó reflektorai megzavarták az elkövetőt, elfutott. Ő ezalatt a járőröket az autóval útjára bocsátotta és elrejtőzött a buszok közelében. 45 percig fagyoskodott, amikor arra lett figyelmes, valaki ismét ólálkodik a buszok mellett széthagyott cső, a 60 literes vízgyűjtő edény mellett. Megvárta, míg az illető akcióba lép, majd előbújt rejtekhelyéről, s felszólította a tolvajt, hogy fejezze be a gázolaj lecsapolását. Emberünk megijedt, s futásnak eredt...beugrott az egyik portára, ahol hasra esett egy vaskádban, s akkor a felszólításra, hogy álljon meg, már nem ellenkezett, hagyta magát megbilincselni – mesélte a szolgálatirányító parancsnok. Az elfogott férfi egyelőre bűnügyi őrizetben van az Egri Rendőrkapitányság fogdáján. 

 

Próbababaként várta ki a zárást a tolvaj

Egy 22 éves férfit azzal vádolnak, hogy próbababának adta ki magát egy varsói kirakatban, hogy ékszereket lopjon el záróra után. Bővebben --->