Fidesz budapesti szervezete közösségi oldalán osztotta meg a hírt a 60 millió forintos bírságról.

A BKK-nak a jegykiadó automaták gyártásáról, szállításáról és üzemeltetéséről szóló tenderbe „tört bele a bicskája”

– írták a Facebook-bejegyzésben.

Bukhatja, ha nincs bankkártyája, még a buszra sem szállhat fel

Május elsejétől újabb harminc jegy- és bérletautomatát tesz készpénzmentessé a Budapesti Közlekedési Központ. Bővebben>>>

Újabb bírság a Lánchíd felújítása miatt

Lánchíd felújítása miatt pedig újabb bírság várható, ugyanis nem jelentették be időben az alvállalkozókat – tették hozzá, megjegyezve, „így nem csoda, hogy nem marad pénz Budapesten”.

A szervezet úgy fogalmazott, „ennyi a baloldal mérlege: folyamatosan hibáznak, a szabálytalanságokat egyszerűen nem tudják vagy nem akarják elkerülni”.

Az újabb bírsággal együtt eddig már összesen csaknem 300 millió forint ment el a szabálytalan közbeszerzések miatt.

Karácsony Gergelynek azt a kérdést tették fel, hogy „nem inkább olyan tanácsadókkal kéne körülvennie magát, akik nem talicskázzák szét a pénzt, hanem munkájukkal inkább segítik Budapest fejlődését”.

A BKK álláspontja

A fővárosi Fidesz-KDNP frakció 2023.05.16-án politikai jellegű állásfoglalást jelentetett meg a Közbeszerzési Döntőbizottság BKK-ra kiszabott büntetésével kapcsolatban. A közlés tanúsága szerint  ismert volt a Döntőbizottság által kiadott D.74/20/2023 iktatószámú hivatalos anyag, mégsem osztották meg azt a fontos kiegészítő információt a büntetéssel kapcsolatban, hogy a Hatóság a dokumentumban elismerte: a BKK helyesen járt el.

A Budapesti Közlekedési Központra a Közbeszerzési Döntőbizottság annak ellenére szabta ki a 30+30 millió forintos bírságot, hogy határozatában maga is elismerte, hogy a BKK helyesen járt el a jegykiadó automatákkal (TVM-ekkel) kapcsolatos közbeszerzés kiírásakor, hiszen a szolgáltatás zavartalanságát csak így tudta biztosítani, illetve a legköltséghatékonyabb megoldást választotta.

„Egyetértett az ajánlatkérővel és a kérelmezettel abban a Döntőbizottság, hogy a szoftver hibás működése miatt olyan kényszerhelyzet állt elő, amely a vizsgált szerződésmódosítást az eredeti szerződéssel elérni kívánt cél elérése érdekében szükségessé tette” – írta a Közbeszerzési Döntőbizottsága határozatában.

Egy másik dokumentumban a Közbeszerzési Hatóság úgy fogalmazott: „a Keretmegállapodás módosításának időpontjában a TVM készülékek a Nyertes ajánlattevő birtokában voltak, a Nyertes ajánlattevő által történő javítás jelentette a legköltséghatékonyabb és leggyorsabb megoldást az Ajánlatkérő számára más gazdasági szereplőkkel való szerződés megkötése helyett.” A BKK az ügyben fellebbez a Fővárosi Törvényszéknél a bírság ellen.

Karácsony Gergely továbbra is kitiltaná az autókat a Lánchídról

A Lánchíd jelenlegi forgalmi rendje teremtheti meg a lehetőségét az érintett területek zöldítésének, ezért kellene maradnia a Lánchídon az eddigi korlátozásnak Karácsony Gergely főpolgármester szerint. Bővebben>>>