Annyi kulisszatitkot elárulunk, hogy a hét egyik legnagyobb érdeklődésre számottevő történése volt, hogy valami bűzlik a Balatonon - ez mondjuk érthető is. Hiszen, ha más nem is, de eddig legalább a Balaton nem volt büdös.

Kivezették augusztus elsejével a hatósági árakat a kiskereskedelemből.

Ennek kapcsán elmentünk a boltokba, ahol vegyesek voltak a tapasztalatok, drágulás és árcsökkenés egyaránt megfigyelhető volt. Ennek kapcsán egy érdekes kutatásról is beszámoltunk. A Pulzus Kutató a Napi.hu megbízásából készített felméréséből ugyanis az derül ki, hogy

a többség feleslegesnek tartja a kormányzati árfigyelőt,

és nem megy csak azért egy másik üzletbe vásárolni, mert kedvezőbb egy-egy élelmiszer ára.

Portálunk számára kulcsfontosságú, hogy a hazai egészségügy és az oktatás valódi arcát bemutassa. Beszámoltunk például arról, hogy megjelent a Belügyminisztérium honlapján a státusztörvény végrehajtási rendelete, amit augusztus 8-ig lehet véleményezni. Ezen

a tanárok egyből kiborultak, mert jön valami eskü, csak még a szövegét nem ismerik.

Eközben zajlanak az egyeztetések a Belügyminisztériumban a pedagógusok szakszervezetei és az oktatáspolitikai vezetők között, kérdés, hogy mire mennek egymással.
Még a kutyámat sem fektetném rá, olyan ágyakon fekszenek a betegek
– ez a tételmondat egy olyan elemzésben szerepel, amely magyar egészségügyi dolgozók beszámolójából készült. Nem meglepő, de sok túlmunkát és frusztrációt okoznak az egészségügyi dolgozóknak a kórházi körülmények, állapotok. 

A gazdaságban sincs minden rendben, legalábbis ezt sugallja, hogy a munkaerőpiacon egyszerre vannak jelen a munkakereső magyarok és a munkát találó külföldi vendégmunkások tízezrei. Mindenesetre sokatmondó, hogy nemcsak az oktatásról, hanem a vendégmunkásokról is zaljanak az egyeztetések a szakszervezetek és a kormányzat között. Az pedig, csak a hab a tortán, hogy Koji László ÉVOSZ-elnök arról beszélt a Napi.hu-nak, hogy a mostani tudásuk szerint

a mélypont 2024-ben lesz az építőiparban, amely idén eddig már 15-20 ezer új munkanélkülit szabadított rá a piacra.

Ha Ön a magyar lakosság azon felső 30 százalékába tartozik, amelyik rendelkezik érdemi megtakarítással, akkor reméljük, kezdett valamit a párnába varrt vagyonnal, ugyanis ömlik a magyarok pénze az értékpapírba: mentik, ami az inflációtól menthető, és súlyos összegeket veszít, aki nem cselekszik időben.

A héten a klímaválság ismét rákacsintott Budapestre, és egy havi csapadék zúdult a fővárosra, miközben már nemcsak a szélsőséges időjárás, hanem a Booking.com tartozási botránya is csőddel fenyegeti a magyar szállásadókat - utóbbi sztorit jövő héten biztosan folytatjuk.