Rekord mennyiségben vásároltak a háztartások az első két napon az új állampapírokból - számolt be a sikerről Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter. 

A 11 százalék fölötti kamatot fizető új Prémium Magyar Állampapír és Bónusz Magyar Állampapír értékesítése a múlt hét csütörtökön indult. Hogy nagy lesz a kereslet, azt már abból is lehetett látni, hogy az értékesítés első napján leállt a Webkincstár oldala, nem bírta el ugyanis a terhelést. 

pénzügyminiszter posztja szerint 300 milliárd forintnyit vásároltak a családok két nap alatt az állampapírból. Azt persze nem tudni, hogy ez nettó értékesítés volt-e, vagy pedig a rosszabbul kamatozó, régebbi lakossági papírokat váltották át az újakra a megtakarítók. 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!