Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn este ismerte el az ukrajnai területeken önkényesen kikiáltott Luhanszki és Donyecki Népköztársaságokat, ezért a kialakult helyzet kapcsán az OTP Bank az alábbi tájékoztatást tette közzé: "az OTP csoport folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket. A korábbinál intenzívebb az információáramlás a külföldi kollégákkal, az aktuális helyzetnek megfelelő intézkedéseket vezetjük be".

Az OTP csoport működése stabil, likviditási helyzete kiváló. Az érintett országokban sincs operációs probléma, a két különösen érintett ukrán megyében az OTP-nek nincs érdemi üzleti kitettsége. A potenciális szankciók hatása még nehezen prognosztizálható - közölték.

A bank árfolyama kedden a tőzsdenyitás után 8,5 százalékot esett, később viszont már csak 3 százalékos mínuszban állt. A hitelintézetnek Oroszországban és Ukrajnában is van leánybankja.

Az ukrán-orosz konfliktus egyik legnagyobb vesztese az OTP lehet a hazai tőzsdei cégek közül a szakértők szerint. Az OTP-hez hasonló veszteséget szenvedett el ma a tőzsdén a szintén mindkét országban leánybankokkal rendelkező Raiffeisen Bank International is. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!