Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: kedvező, hogy a keddi nagyon magas forgalmat és jelentős erősödést nem követte nagyobb eladási hullám, kisebb mértékben szerdán is emelkedett a BUX.

A szakértő jelezte: fontosabb vállalati hírek nem érkeztek, a Mol és az OTP is viszonylag magas forgalom mellett erősödni tudott, az OTP árfolyama ismét 14 ezer forint fölött van. Egyedül a Richter gyengélkedése meglepő - tette hozzá.

A Mol 20 forinttal, 0,93 százalékkal 2160 forintra erősödött, 2,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 235 forinttal, 1,69 százalékkal 14 115 forintra nőtt, forgalmuk 9,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,24 százalékkal 410 forintra csökkent, forgalma 95,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 210 forinttal, 2,44 százalékkal 8405 forintra esett, a részvények forgalma 948,0 millió forintot ért el.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!