A 4iG Nyrt. bejelentette, hogy megkezdi a stratégiai fókuszterületeihez illeszkedő holdingstruktúra kialakítását, melynek alapját három nagy szervezeti egység képezi majd: az informatika, a telekommunikáció és a távközlési infrastruktúra, valamint az űripar. A cég úgy döntött, hogy a terület és a folyamatok irányítását önálló vezetőre bízza, így vezérigazgató-helyettesként a jövőben Linczényi Aladin igazgatósági tag felel a holdingszervezet kialakításáért és a fejlődési stratégia végrehajtásáért, a cégcsoport vezetésébe most érkező Tápai Tamás pedig általános vezérigazgató-helyettesként a 4iG IT szervezeti egységének napi operatív irányítását végzi majd.

A célunk, hogy az eredményszemléletű növekedés fenntartása mellett, sikeresen integráljuk a cégcsoporthoz érkező új vállalatokat és elindítsuk a társaságon belül azokat az átalakításokat, amelynek eredményeként a 4iG Nyrt. Magyarországon és a régióban is meghatározó technológiai holdingvállalattá fejlődhet - mondta a döntés kapcsán Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója, aki szerint a folyamat a társaság menedzsmentjében is változásokkal jár, melynek első lépése a napi operatív és a stratégiai vezetői feladatok szétválasztása.

Az egyik most kinevezett szakember Linczényi Aladin, aki okleveles közgazdász, 10 év kereskedelmi banki tapasztalatot követően – ahol több vezető pozíciót is betöltött – 2012-ben csatlakozott a Konzum Nyrt. csapatához. Konzum Management Kft.-nél az ingatlanbefektetési és ingatlanforgalmazási tevékenységet irányította. 2015-től a KPRIA Hungary Kft. vezérigazgatója, 2016-tól a Konzum Nyrt. igazgatóságának tagja, 2017-től a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. igazgatósági tagja és vezérigazgatója. 2018-ban lett a 4iG Nyrt. általános vezérigazgató-helyettese és az informatikai nagyvállalat igazgatóságának tagja.

Az általános vezérigazgató-helyettesnek kinevezett Tápai Tamás okleveles mérnöktanár, mérnök informatikus: multinacionális környezetben szerzett projektvezetői, felsővezetői és vállalatirányítási tapasztalatokat. Szakmai pályafutását olyan társaságok fémjelzik, mint az Audi Hungária Motor Kft., a Daten-Kontor Kft. és a Mol Nyrt. 2014–2016 között a Sanofi-Aventis Zrt. kelet-közép-európai régiójának IT-vezetője, 2016–2020 között a T-Systems Magyarország Kft. fejlesztési ágazatvezetője, majd az IT területért felelős vezérigazgató-helyettese volt. Az elmúlt egy évben saját vállalkozását irányította, ahol tanácsadóként a Magyar Kézilabda Szövetség informatikai rendszerének megújításán dolgozott.

A 4iG Nyrt. közleménye szerint a cég Magyarországon és a régióban meghatározó piaci pozíciókat kíván kiépíteni az IT és ICT szolgáltatások széles területén, valamint jelentős növekedést tervez a hazai, valamint a régiós távközlési piacon. A társaság célja, hogy az organikus és akvizíciókkal támogatott növekedés üteméhez igazítva fokozatosan – a jelenlegi elképzelések szerint 1-1,5 év alatt – alakítsa át szervezeti felépítését a befektetési célterületeknek megfelelő holding struktúrába.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!