Az egész piac elsősorban a Richternek köszönhetően némi visszarendeződést mutatott a napokban, ami még kitarthat, jelentős esésre utaló mintákat nem látni most a görbéken.

A Richter papírjai szerepeltek a legjobban az utóbbi időben, de elérték azokat a szinteket, amelyek a jelentős túlvettség miatt korrekciókat is okozhatnak.

A MOL az osztalékfizetés után is jól tartja magát még az emelkedő trendben.

Az OTP részvényénél még mindig kivárás tapasztalható a vételi oldalon, de a koncentrált eladók is hiányoznak ezeken a szinteken. A bankszektort még nem fedezték fel a befektetők, erős forgalom és emelkedés lehet a kulcsa egy long trend kialakulásának. Addig pedig maradhat a kivárás a papírban.

Az Mtelekom is korrekciózni kezdett, a hozamkörnyezet stabilizálódásával a papír is egyre vonzóbb lehet. Az emelkedési esély viszont jól behatárolható, emiatt bizonyos szint felett már nem tűnik jó befektetésnek.

A páneurópai Stoxx Europe 600 index 0,34 százalékkal kezdett magasabban, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,98 százalékkal erősödött a kezdéskor - írja az MTI.

Londonban 0,80 százalékos emelkedéssel nyitott az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,87 százalékkal, a CAC-40 index 0,49 százalékkal kezdett magasabban. Milánóban 0,87 százalékos, Madridban 0,81 százalékos indexemelkedéssel indult a kereskedés kedden.

A WTI nyersolaj ára 0,92 százalékkal emelkedett hordónként 86,24 dollárra, a Brent ára pedig 0,89 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben az európai kereskedési idő kezdetén hordónként 92,43 dolláron.

Az arany spot ára 0,33 százalékkal emelkedett unciánként 1655,33 dollárra, az eurót 0,16 százalékkal jegyzik erősebben 0,9861 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!