Hétfőtől indul a Postán a Magyar Állampapír Plusz (MÁP+) nyomtatott változatainak értékesítése. Ezt Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookon jelentette be. Ahogy tegnap a Napi.hu megírta, a nyomtatott MÁP+ ismertetője már megjelent, és az állampapírt hatféle címletben érhetik majd el a kisbefektetők a postahivatalokban.

A MÁP+ a legnépszerűbb lakossági állampapír, júniusi indulása óta már több mint 2500 milliárd forintnyit értékesítettek belőle. Az sem vetette vissza a népszerűségét, hogy október közepétől nem használhatják a privátbanki ügyfelek lombardhitelek fedezeteként.

A Magyar Posta jól járhat ezzel a termékkel, hiszen nemrég el kellett búcsúznia a Magyar Posta Befektetési Szolgáltató Zrt. révén szerzett ügyfeleitől, akiket az MTB Bank (Takarékbank) vett át. A Takarék csoport és a Posta közös brókercége ezzel gyakorlatilag kiürült.

A postán többféle állampapírt is értékesítenek. Az államkincstár ügynökeként a posta forgalmazza a Prémium Magyar Állampapírt és a MÁP+ dematerializált változatait is, emellett csak a postán kaphatók a nyomdai úton előállított lakossági állampapírok, a Kincstári Takarékjegyek.

A MÁP+ nyomtatott formájú változatainak a kamatozása megegyezik a dematerializálttal. Az első félévben 3,5, a második félévben 4 százalékot fizet, majd évente fél százalékponttal emelkedik a kamata az ötödik évben egészen 6 százalékig. A visszaváltása is hasonló, a kamatfordulók után 5 napig 100 százalékos árfolyamon veszik vissza a postán, a többi napon 99,75 százalékoson.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!