A Programban való részvétel erősíti a munkavállalók tulajdonosi szemléletét, illetve elkötelezettségét a vállalattal szemben, hiszen befektetésük megtérülése nagyrészben a MOL részvény árfolyamának alakulásától függ.

A hasonló programok gyakoriak az európai nagyvállalatoknál.

Magyarországon a szabályozás idén nyár óta biztosít lehetőséget KMRP indítására, amely abban különbözik a sima munkavállalói részvényesi programoktól, hogy ebben az esetben a munkavállalói oldalról indulhat a kezdeményezés. Így történt ez a MOL-nál is, ahol a cég munkatársi érdekszervezete, az Üzemi Tanács, kezdeményezte az indulást és amelyhez több száz munkavállaló csatlakozott.

A Program finanszírozási és működési költségeit részben a részvények osztaléka, részben pedig a Közgyűlés által jóváhagyott MOL támogatás fedezi.

A rendkívüli közgyűlés emellett öt évre megválasztotta Bacsa Györgyöt, a MOL Igazgatóság tagjának.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!