A részvénypiac forgalma 8,2 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Ez azzal magyarázható, hogy a magyar piac a hét többi napján felülteljesítette a szintén folyamatosan erősödő nemzetközi piacokat, ennek következtében a BUX pénteken nagyobb mértékben gyengült az európai tőzsdék részvényindexeihez képest, ami normális folyamatnak tekinthető - mondta Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az MTI-nek. Az európai részvénypiacok mínuszban zártak pénteken, a BUX szinte a "sereghajtóként" fejezte be a pénteki kereskedési napot

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szerint a nap végére kicsit javult a helyzet a magyar piacon, mert megérkeztek a vevők, a BUX ugyanis a záró értékénél nagyobb mínuszban is járt nap közben.

A Mol 320 forinttal, 1,46 százalékkal 21 665 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 47 forinttal, 0,49 százalékkal 9552 forintra esett, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,21 százalékkal 477 forintra gyengült, forgalma 193,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 17 forinttal, 0,25 százalékkal 6868 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2710,96 ponton zárt pénteken, ez 8,90 pontos, 0,33 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!