A szerda reggelnek 395 forintos árfolyammal futott neki az euró a Stooq.com devizapiaci adatai szerint, ami szerény forintgyengülést jelent a kedd esti 394,3 forintos szinthez képest. 

A dollár 376 forint feletti szinten volt szerda reggel, ami az amerikai deviza erősödését jelzi, mivel kedden este 375 forint alatt volt a kurzus. 

Az adriai nyaralást tervezők számára fontos lehet, hogyan alakul a horvát kuna árfolyama. Szerda reggel 53 forintot kellett adni egy kunáért a devizapiacon. 

Milyen forintra számítanak a magyarok? 

A forint az euróval szemben a múlt héten soha nem látott szintre gyengült, átlépve a 400 forintos szintet. A Pulzus Kutató  Napi.hu számára készített reprezentatív felmérése szerint sokan nagyon pesszimistán látják a forint jövőjét.

Tízből több mint négyen válaszolták azt, hogy 450 forint fölötti eurót várnak az év végére. Mindössze 11 százalék gondolja úgy, hogy kisebb-nagyoöbb erősödés várhat a forintra. 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!