A Forest Laboratories és a Richter Gedeon közzétette a cariprazine (RGH-188), egy új, fejlesztés alatt álló antipszichotikus készítmény két fázis III vizsgálatának pozitív előzetes eredményeit skizofrénia akut fázisában szenvedő betegek esetében.

A két vizsgálat elsődleges vizsgálati végpontja, a Positive And Negative Syndrome Scale (PANSS, skizofrénia tüneti súlyosságát mérő skála) tekintetében az adatok azt mutatják, hogy a cariprazine-nal kezelt skizofrén betegek esetében a tünetek szignifikánsan javultak a placébóval kezelt betegekhez képest. Valamennyi alkalmazott dózis esetén placébóval szembeni szignifikáns különbség jelentkezett már a kezelés második hetében, és minden ezt követő vizsgált időpontban. A magasabb dózissal kezelt betegek esetében ez a szignifikáns különbség már a kezelés első hetében kimutatható volt. Mindkét vizsgálat adatainak további elemzése a következő hetekben fog befejeződni. Ezen két vizsgálat eredménye összhangban van a korábban hasonló betegek körében végzett, placébó-kontrollált, fix dózisú fázis
IIb vizsgálat eredményeivel.

A cariprazine-nal további klinikai vizsgálatok zajlanak bipoláris depresszió indikációban, valamint major depresszióban kiegészítő terápiaként (MDD). Ezen túlmenően a két cég a közelmúltban tette közzé bipoláris mániában szenvedő betegek körében végzett harmadik regisztrációs célú vizsgálatának pozitív eredményeit.

Mindkét vizsgálat elsődleges célját sikeresen elértük, ezzel összesen 3-3 pozitív vizsgálattal rendelkezünk skizofrénia, valamint bipoláris mánia indikációkban. -
nyilatkozta Dr. Marco Taglietti, a Forest Research Institute elnöke.  Nagy várakozással tekintünk a 2012-ben mindkét indikációban elinduló az egyesült államokbeli törzskönyvezési folyamat elé.

Nagyon örülünk ezen eredményeknek, amelyek bizonyítják, hogy a cariprazine szignifikánsan javította a skizofréniában szenvedő betegek tüneteit. - jelentette ki Dr. Szombathelyi Zsolt, a Richter Gedeon Nyrt. kutatási igazgatója. Nagyon biztató, hogy a sikeres bipoláris mánia fázis III vizsgálatokat és a pozitív skizofrénia fázis III vizsgálatokat követően kijelenthetjük, egy ígéretes kezelési lehetőséget ajánlhatunk ezen két betegségben szenvedő betegek számára - áll a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!