A jövő év végéig 950 dollárig is eshet az arany unciánkénti árfolyama a Credit Suisse elemzői szerint. A bank szakértői ezért aranyeladást javasolnak a 2015-ös év 10 legjobb befektetési tippje között. Mint írják, az arany jelenleg is rendkívül drága történelmi összehasonlításban, s befektetési célú tartása egyre drágábbá válik, amint az amerikai kamatok elkezdenek emelkedni. De nem csak ez, hanem a dollár folyamatos erősödése sem tesz jót a nemesfémnek.


Ráadásul szerintük az arany és az árupiaci termékek jelenleg azt a funkciójukat sem töltik be, ami miatt sokan vásárolták ezeket. A részvények ugyanis sokkal jobb fedezetet nyújtanak az infláció ellen - írják.

A bank technikai elemzői szerint az arany grafikonján kialakult egy csökkenő háromszög alakzat. Az 1180 dolláros szint letörésével ez megerősítésre került, s a 950 dolláros célárfolyam ebből adódik.

Az arany árfolyama
Kép: Alfatrader

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!