A 4iG által most bevezetett ISO/IEC 19770-1 minőségbiztosítási szabvány a vállalat IT rendszereihez kapcsolódó informatikai eszközök életciklus-menedzsmentjével kapcsolatban támaszt követelményeket, továbbá kiterjed a szoftverek és hardverek kezelésére is.

A szabvány meghatározza a szoftverek módosításának, másolásának és terjesztésének lehetőségeit, különös tekintettel a hozzáférés és az integritás ellenőrzésére, amely mellett az alul- és túllicenszelés ellenőrzésére is kiterjed. Az IT szoftvereszköz-gazdálkodási rendszer az informatikai eszközökön végrehajtott változások és jogosultságok nyomon követését, a használati engedélyek feltételeit is szabályozza.

A 4iG Nyrt. által korábban megszerzett fontosabb tanúsítványok:

  • Antikorrupciós irányítási rendszer (MSZ ISO 37001:2019),
  • Minőségirányítás (ISO 9001:2015),
  • Katonai minőségirányítás (NATO AQAP 2110),
  • Információbiztonság (ISO/IEC 27001:2013),
  • Informatikai szolgáltatás-irányítás (ISO/IEC 20000-1:2019),
  • Környezetirányítás (ISO 14001:2015).

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!