A hongkongi Hang Seng index az ebédszünetig 2,3 százalékkal 24.739,60 pontra esett, miután november 2. óta a legalacsonyabb szinten, 24.581,6 ponton is járt. A hongkongi China Enterprises index 2,3 százalékkal 8.707,00 pontra csökkent.

A kínai bluechip-index, a CSI300 pénteken 2,4 százalékkal 4.745,23 pontra, míg a Shanghai Composite index 1,7%-kal 3.408,15 pontra esett. A portál kommentárja szerint leginkább azért, mert a kínai állam szabályozási szigorításai továbbra is kísértik a befektetőket, akiket amúgy is aggaszt a gazdaság lassulása.

A Hang Seng a 2020. márciusi világjárvány csúcspontja óta a legrosszabb hetére tart, a Hang Seng Tech Index 3,6 százalékot zuhant, ami új mélypontot jelent az index bevezetése óta.

Az Alibaba Group e-kereskedelmi óriás 2,2 százalékkal 158,6 hongkongi dollárra esett, ami a bevezetése óta a legalacsonyabb értéket jelentette. Az ételkiszállítási óriás, a Meituan 7,1 százalékkal egyéves mélypontra zuhant, míg a Tencent játék- és közösségi médiás cég papírjainak árfolyama 0,1 százalékkal csökkent, és 14 havi mélypontot ért el.

Az egészségügyi szereplők is zuhantak, a szektor alindexe 8,6 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!