Esik a forint árfolyam csütörtökön, az eurót már csaknem 408, a dollárt 401 forint fölött jegyzik a devizapiacokon. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a várakozásoknak megfelelően ma 10,75 százalékos kamattal hirdette meg az egyhetes betéti tendert, ez 100 bázispontos emelés a múlt hét óta. Az egyhetes betét kamata így az alapkamathoz igazodott, amelyet kedden emelt meg az MNB 10,75 százalékosra. 

"Az amerikai kamatdöntő ülést követően korrigálni kezdett a forint, de sajnos ma ismét nagy lendületű gyengülést látunk. A korábbi trendvonal visszatesztelése zajlik, de az indikátorok nem festenek túl jó képet a forint szempontjából. Amennyiben tartósan a trendvonal fölé kerül a jegyzés, egy hullámban elérhető lehet a 123,6 százalékos Fibo-szint 410,22-nél" - mondták az Equilor szakértői. 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!