Hétfőn már 400 alatt is járt az euró ára a forinttal szemben, ami nemcsak lélektani szempontból kedvező hír, de a technikai elemzések szerint is ezen a ponton található az az ellenállás, amelyet ha letörnek a piacon, még tovább javulhat a magyar fizetőeszköz. 

A keddi nyitás után is hiába próbálták a spekulánsok megingatni a magyar devizát, csak másodpercekre sikerült meggyengíteni - 402 forint fölé ugrott hirtelen az euró -, ezt követően erősödni kezdett a forint. Az euró a nyitás után néhány perccel már ismét 401 forint körül járt, a dollár árfolyama szintén 401 alatt volt, a svájci frank 405 forint alatt jár, az angol fontot pedig 460 körül jegyzik. 

A technikai szint áttörése mellett az uniós forrásokról szóló megállapodás gyújthatja be a forint alatt a rakétákat, és erősítheti meg még jobban a magyar valutát. 

"Elindult egy lefelé tartó trend az EURHUF árfolyamán, amely igencsak pozitív hír a magyar deviza szempontjából. Tegnap már 400 forint alá is be tudott nézni az árfolyam, a dollár gyengülése adhatott újabb löketet a forintnak. Az uniós forrásokról szóló döntésre várhatnak igazán a befektetők, az utóbbi időben egyre több pozitív hír jelent meg, miszerint egyre inkább közeledhetnek az álláspontok" - közölte az KBC Equitas.

"Meghatározó támaszokat tesztelt az euró-forint árfolyama. A tegnapi kereskedésben 400 alá is benézett a jegyzés, majd onnan korrekció indult, de továbbra is lefelé mutat a technikai kép. Támaszként a 399,60-400,00-as tartományt lehet megjelölni, míg 405-nél alakult ki rövid távú ellenállás" - tette ehhez hozzá az Equilor.

A megállapodás ma még valószínűleg nem születik meg. Az mai nap legfontosabb eseménye az amerikai időközi választás, amelyen a Képviselőház és a Szenátus tagjairól döntenek. A képviselőházban azt valószínűsítik, hogy a Republikánus párt megszerzi a többséget, a Szenátusban viszont eredmény várható. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!