Negatív hangulatban folyik a kereskedés ma az egész világon. A Budapesti Értéktőzsde is mínuszban és a forint is zuhan. Egyre közelebb vagyunk a 400 forintos euróhoz, ami történelmi érték lenne.

Így egyre veszélyesebb szinteken mozog a forint. A csütörtöki tegnapi ECB-döntés nem hozott jelentősebb árfolyam mozgást az euró-forint árfolyamában, a 395 forintos szint közeléből nem tudott eltávolodni a kurzus a csütörtök folyamán, így továbbra is ott lebeg a 400 forintos szint közelében. A dollár erősödése végül a 371 forint közelében lévő ellenállásig húzta a dollár-forint árfolyamát tegnap.

A szerdai pocsék inflációs adatok után Csütörtökön a devizakötvény-kibocsátás híre némi támaszt nyújtott a hazai fizetőeszköznek, de a romló nemzetközi hangulatban ez nem sokat segített, miközben az MNB sem nyúlt az egyhetes betéti kamatához.

Péntek reggel 9 óra után viszont látványos gyengülésbe kezdett a magyar deviza. Az euró jegyzése gyorsan átlépte a 396 és a 397-es szintet is, majd fél 11-kor összejött a 398,6 forint. Innét már csak fél százalék gyengülés kell ahhoz, hogy meglegyen a történelmi csúcs és négyessel kezdődjön az euró forintban kifejezett árfolyama.

Ismét gyengülést mutat a forint, a technikai kép alapján hamarosan elérhető lehet a 400 közelében húzódó történelmi maximum, melynek az áttörését sem lehet kizárni - írta az Equilor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!