Kedden a forint árfolyama vegyesen alakult, kevesebb mint 0,1 százalékkal változott a főbb devizákkal szemben. Szerda reggelre pedig töredék százaléknyi mértékben gyengült az előző esti jegyzéséhez képest.

Az eurót kedden este hét órakor 369,61 forinton, majd szerda reggel hét órakor 369,68 forinton jegyezték a nemzetközi devizakereskedelemben. A dollár jegyzése 326,93 forintról 327,05 forintra emelkedett, a svájci franké pedig 356,37 forintról 356,42 forintra ment fel szerda reggelre.

A hétfői kezdéshez képest szerda reggel a forint 0,1 százalékkal állt gyengébben az euróval, 0,2 százalékkal gyengébben a dollárral és 0,4 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

Szerda reggeli jegyzésén a forint 0,7 százalékkal áll erősebben idei leggyengébb jegyzésénél az euróval szemben, ami november 23-án volt. A dollárral szemben idei leggyengébb jegyzésénél, ami szintén november 23-án volt, 1,2 százalékkal áll erősebben a forint. A svájci frank idei legerősebb jegyzése december 24-én volt, ehhez képest a forint szerda reggel 0,3 százalékkal állt erősebben.

Az év eleje óta a forint 1,9 százalékkal gyengült az euróval, 10,2 százalékkal a dollárral és 6,3 százalékkal a svájci frankkal szemben - számolt be az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!